C-vitamiin seostub paljudele immuunsüsteemi tugevdavate preparaatidega, mida kasutame külmetushaiguste vastu võitlemiseks. Ent see vitamiin osaleb ka muudes organismi protsessides. C-vitamiin, mida nimetatakse veel ka askorbiinhappeks, toimib organismis antioksüdandina ja kaitseb keha rakke vabade radikaalide kahjuliku mõju eest. Ühtlasi on see oluline sellise valgu nagu kollageeni tootmiseks, mis aitab haavadel paraneda ja hoiab naha ilusana.
C-vitamiin seostub paljudele kollase sidruniga, kuid see ei ole ainus vitamiiniallikas. Kõige enam leidub seda vitamiini järgmistes marjades, puu- ja aedviljades:
Organismi ei ole kuigi lihtne loomulikul teel C-vitamiiniga varustada. Mitu sidrunit ära süüa on ju liiga hapu! Pealegi, suur kogus tsitrusvilju võib magu ärritada. Kui te ei söö brokolit või paprikat toorelt, vaid praetult, hautatult või muud moodi termiliselt töödelduna, väheneb neis aedviljades organismile vajaliku vitamiini hulk. Niisiis kui tunnete immuunsüsteemi nõrgenemist, suitsetate, olete vigastatud või tarvitate rauapreparaate, on soovitatav C-vitamiini täiendavalt tarvitada.